Handikapptillgänglighet

Inga av våra hus är handikappanpassade. Men en sakkunnig gäst har inspekterat dem och gjort följande recension; 

Standardmått:

Toalettstol: 40 cm

Badrumsskåp: 85 cm

Badkarskant: 20 cm

Köksbänk: 90 cm

Samtliga kök har helhöjd kyl och frys samt diskmaskin och ugn i underskåp (under 90 cm). Tallrikar och glas finns oftast i överskåp. Köksutrustning finns oftast på köksbänkar eller underskåp. Mikrons placering varierar beroende på hus. Placering av tvättmaskin och torktumlare varierar mellan att stå bredvid varandra eller ovanpå varandra beroende på hus. Fokus har ej lagts vid deras placering.

Garfield

Sovrum 1 och badrum 1 rekommenderas. Det är stora ytor överlag i huset samt hanterbara trösklar på 10 cm.

Stort rörelseutrymme i vardagsrum, matsal och kök. Stolar med armstöd finns i kök. Mikrovågsugn är belägen i skåp på 1.5 m höjd. Samtliga sovrum har minst 1 m mellan säng och vägg. Poolområdet har bra rörelsemöjlighet, utedusch har 15 cm hög kant. Pool har undervattenstrappa utan handtag. Badrum 1 har stor dusch med 10 cm hög kant. Utrymmet framför toalettstolen upplevs som trångt. Badrum 2 har smal dörr. Det är ej tillräckligt med utrymme för att komma in i badrum 2 med rullstol.

Entrédörr: 85 cm, tröskel 10 cm

Köksdörr: 75 cm

Dörr sovrum 1: 85 cm

Dörr sovrum 2: 70 cm

Dörr sovrum 3: 70 cm

Dörr badrum 1: 75 cm

Dörr badrum 2: 55 cm

Dörr till poolområde: Dubbeldörr 1.5m, 10 cm hög tröskel (ner)

 

Adams

Samtliga sovrum och badrum rekommenderas. Steg från terrass till pool kan medföra svårigheter

Stort rörelseutrymme i vardagsrum, matsal och kök. En nivåskillnad till vardagsrum finns på 7 cm. Mikrovågsugn är belägen på köksbänkarna. Dörren till tvättstuga är smal (30 cm). Sovrum 1 har minst 1 m mellan säng och vägg. Sovrum 2 och 3 har ca 1 m utrymme mellan sängarna. Poolområdet har bra rörelsemöjlighet. Pool har undervattenstrappa utan handtag. Badrum 1 har dusch med tröskel 16×16 cm. Badrum 2 har badkar. Det är ej tillräckligt med utrymme för att vända inne i badrummen samt viss svårighet att nå toalettstol med rullstol.

Entrédörr: 85 cm, 10 cm hög tröskel. Innan entrén finns två längre trappsteg/upphöjningar på 15 cm. Stora plattor med stenlagda mellanrum leder upp till trappstegen

Köksdörr: 90 cm

Dörr tvättstuga: 30 cm

Dörr sovrum 1: 75 cm

Dörr sovrum 2: 75 cm

Dörr sovrum 3: 75 cm

Dörr badrum 1: 75 cm

Dörr badrum 2: 65 cm

Dörr till poolområde: 85 cm, litet steg ca 5 cm ut till terrass. Från terrass och pool finns två trappsteg på 15 cm

Jefferson

Samtliga sovrum och badrum rekommenderas. Steg från terrass till pool kan medföra svårigheter. Även steg in i huset samt till tvättstuga

Stort rörelseutrymme i vardagsrum, matsal och kök. Mikrovågsugn är belägen i köksskåp på 1.5 m höjd. Nivåskillnad på 15 cm mellan sovrum 4 och tvättstuga. Tvättstuga är dessutom under 1 m bred. Samtliga sovrum har bra rörelsemöjligheter med minst 1 m mellan säng och vägg. Poolområdet har bra rörelsemöjlighet. Pool har undervattenstrappa utan stödhandtag. Samtliga badrum har dusch med kant på 10 cm. Det är ej tillräckligt med utrymme för att vända inne i badrum 1 samt viss svårighet att nå toalettstol med rullstol, i badrum 2 och 3 finns möjlighet att vända tack vare dubbeldörrar. Dock går dörr i badrum 3 ut till terrass samt har en tröskel på 5 cm. Det finns i badrum 2 och 3 viss svårighet att nå toalettstol med rullstol.

Entrédörr: 85 cm, tröskel 10 cm

Dörr sovrum 1: 85 cm

Dörr sovrum 2: 75 cm

Dörr sovrum 3: 75 cm, dörr till terrass 1.5 m, dörr till utedusch 85 cm, 2 steg ner på 20 cm samt oregelbundna stenplattor

Dörr sovrum 4: Skjutdörr 1.2 m

Dörr tvättstuga: 85 cm, tröskel 20 cm

Dörr badrum 1: 85 cm

Dörr badrum 2: 70 cm + 70 cm

Dörr badrum 3: 70 cm in, 80 cm ut med tröskel 5 cm (ner)

Dörr till poolområde: 85 cm, tröskel 5 cm (ned)

 

Court

Kan vara svårtillgängligt på grund av nivåskillnader i huset. I övrigt bra sovrum och badrum 1 och 2

Stort rörelseutrymme i vardagsrum, matsal och kök. Mikrovågsugn är belägen i köksskåp på 1.5 m höjd. Nivåskillnad mellan hall/vardagsrum samt vardagsrum/sovrum på 10-15 cm. Samtliga sovrum har bra rörelsemöjligheter med minst 1 m mellan säng och vägg. Nivåskillnaden på 10-15 cm påverkar dock samtliga sovrum. Poolområdet har bra rörelsemöjlighet. Pool har undervattenstrappa samt stege med handtag. Badrum 1 har dusch med kant på 10 cm. Badrum 2 har badkar. Det är ej tillräckligt med utrymme för att vända inne i badrum 1 och 2 samt viss svårighet att nå toalettstol med rullstol. Badrum 3 har dusch med kant på 15 cm. Det finns även en tröskel in i badrummet på 10 cm. Det är ej tillräckligt med utrymme för att komma in i badrummet med rullstol.

Entrédörr: 85 cm

Bakdörr: 90 cm, 10 cm hög tröskel

Dörr sovrum 1: 90 cm

Dörr sovrum 2: 90 cm

Dörr sovrum 3: 90 cm

Dörr sovrum 4: 85 cm

Dörr badrum 1: 65 cm

Dörr badrum 2: 70 cm

Dörr badrum 3: 55 cm, 10 cm hög tröskel (ner)

Dörr till poolområde: skjutdörr ca 1.5 m, max 5 cm höjdskillnad till poolområde

 

Lincoln

Sovrum 3 och 4 samt badrum 3 rekommenderas. Övriga sovrum och badrum är svårtillgängliga. Trappsteg in i huset samt till poolområde kan medföra svårigheter

Stort rörelseutrymme i vardagsrum och kök då köksön är flyttbar. Mikrovågsugn är belägen i köksskåp på 1.5 m höjd. Tvättmaskin/torktumlare är i marknivå med minst 1 m utrymme från vägg. Sovrum 1 och 2 har otillgänglig svängradie in i rummen vilket medför svårigheter att komma in i rummen med rullstol. Rummen har dock minst 1 m mellan säng och vägg. Sovrum 3 har minst 1 m mellan säng och vägg, viss begränsning på höger sida av byrå. Sovrum 4 har minst 1 m mellan säng och vägg. Poolområdet har bra rörelsemöjlighet, dock höjdskillnad för att nå poolen. Pool har undervattenstrappa utan handtag samt stege med handtag. Badrum 1 och 3 har dusch med kant på 15 cm. Det är ej tillräckligt med utrymme för att vända inne i badrummet samt viss svårighet att nå toalettstol med rullstol. Badrum 2 har badkar. Det är ej tillräckligt med utrymme för att komma in i badrummet med rullstol på grund av dörrbredd.

Entrédörr: 90 cm, 10 cm hög tröskel. Innan entrén finns två trappsteg på 20 cm

Bakdörr: 85 cm. Innan entrén finns två trappsteg på 20 cm

Dörr sovrum 1: 70 cm

Dörr sovrum 2: 70 cm

Dörr sovrum 3: 80 cm

Dörr sovrum 4: 70 cm, dubbeldörr ut till avsats/gräsmatta 1.5 m bred, 10 cm höjdskillnad

Dörr badrum 1: 58 cm

Dörr badrum 2: 55 cm

Dörr badrum 3: 70 cm

Dörr till poolområde: skjutdörr ca 1.5 m, 15 cm höjdskillnad till poolområde

 

Buchanan

Rekommenderas ej på grund av trånga dörrar in i badrum samt höjdskillnad till altan och poolområde

Stort rörelseutrymme i vardagsrum och kök. Mikrovågsugn är belägen på köksbänkarna. Dörren till tvättstuga är smal (30 cm). Sovrum 1, 2 och 3 har minst 1 m mellan säng och vägg. Sovrum 4 har dörr som blockerar rummet i öppet läge. Dörren behöver stängas eller lyftas av för full rörlighet i rummet och för att kunna nå badrummet. I övrigt minst 1 m mellan säng och vägg. Poolområdet har bra rörelsemöjlighet, dock höjdskillnad för att nå poolen. Pool har undervattenstrappa utan handtag. Badrum 1 har dusch med kant på 10 cm. Det är ej tillräckligt med utrymme för att vända inne i badrummen samt viss svårighet att nå toalettstol med rullstol. Badrum 2 har badkar samt trång planlösning och badrum 3 har dusch med kant på 10 cm samt trång planlösning. Det är ej tillräckligt med utrymme för att komma in i badrum 2 och 3 med rullstol.

Entrédörr: 80 cm, 10 cm hög tröskel. Innan entrén finns två längre trappsteg/upphöjningar på 15 cm

Dörr tvättstuga: 30 cm

Dörr sovrum 1: 70 cm

Dörr sovrum 2: 70 cm

Dörr sovrum 3: 70 cm

Dörr sovrum 4: 65 cm, 10 cm hög tröskel (ner)

Dörr badrum 1: 55 cm

Dörr badrum 2: 55 cm

Dörr badrum 3: 55 cm

Dörr till poolområde: skjutdörr ca 1.5 m, 15 cm höjdskillnad till altan därefter 10 cm höjdskillnad mellan altan och poolområde

 

Terrace

Rekommenderas ej på grund av trånga dörrar till badrum och sovrum samt begränsad framkomlighet i kök

Stort rörelseutrymme i vardagsrum och matsal. Möjlighet att köra in med rullstol i kök men ej vändmöjlighet. Mikro står på köksbänk. Sovrum 1 och 2 har minst 1 m mellan säng och vägg. Sovrum 3 har begränsad framkomlighet genom badrum 2 samt enbart framkomligt på sida av säng närmast badrum 2. Poolområdet har bra rörelsemöjlighet. Pool har undervattenstrappa, saknar stödhandtag. Badrum 1 har badkar. Badrum 2 har duschkabin med 10 cm hög kant. Det är ej tillräckligt med utrymme för att vända inne i badrummen samt viss svårighet att nå toalettstolar med rullstol.

Entrédörr: 85 cm bred, två längre trappsteg/upphöjningar på 5 cm

Dörr sovrum 1: 60 cm

Dörr sovrum 2: 60 cm

Dörr sovrum 3: 75 cm

Dörr badrum 1: 65 cm

Dörr badrum 2: 55 cm

Dörr till poolområde: 75 cm, 10 cm hög tröskel

 

Wesley

Rekommenderas ej på grund av att uterummet begränsar möjligheten att nå poolområdet samt tröskel (15 cm) till uterum

Stort rörelseutrymme i vardagsrum samt tillgängligt kök. Mikrovågsugn finns i köksskåp på 1.5 m höjd. Uterum är fullt möblerat med begränsat rörelseutrymme. Utgång till pool är genom uterum. Stolar med armstöd finns i uterum. Sovrum 1 och 2 har minst 1 m mellan säng och vägg. Sovrum 3 har begränsad framkomlighet i rummet och mellan sängarna. Poolområdet har stort rörelseutrymme. Pool har undervattenstrappa med handtag samt ytterligare en trappstege med handtag. En kant på 5 cm omringar poolen. Badrum 1 har badkar. Badrum 2 har duschkabin med 15 cm hög kant. Det är ej tillräckligt med utrymme för att vända inne i badrummen samt viss svårighet att nå toalettstol med rullstol.

Entrédörr: 85 cm, tröskel 10 cm

Dörr sovrum 1: 70 cm

Dörr sovrum 2: 70 cm

Dörr sovrum 3: 70 cm, 10 cm hög tröskel

Dörr badrum 1: 60 cm

Dörr badrum 2: 60 cm, 10 cm hög tröskel (ner)

Dörr till uterum: 85 cm, 15 cm hög tröskel.

Dörr till poolområde: 85 cm, 5 cm hög tröskel.

 

 

Floridavacation besitter inte någon kunskap om handikapptillgänglighet. Denna recension är skriven av en sakkunnig gäst. Floridavacation frånsäger sig allt ansvar om innehållet.